Перечень документов на получение визы

1.Закордонний паспорт + 2 копії (всіх сторінок, де є інформація)
Щонайменше дві вільні сторінки. Зверніть увагу, паспорт має бути дійсним як мінімум ще три місяці від закінчення дії візи. Зробіть будь ласка копії ламінованої першої сторінки, що містить персональні дані і всіх інших сторінок, де є візи, печатки або інші відмітки.
2. Національний загальногромадянський паспорт
Національний загальногромадянський паспорт та всі закордонні паспорти, про які є відмітки в ньому.
3.  2 формуляри візової заяви
Розбірливо, без прогалин заповнені німецькою або англійською мовами та власноруч підписані. Анкети не на шенгенську візу!
4. 3 фотографії
3 ідентичні біометричні фотографії, зроблені не пізніше ніж 6 місяців, будь ласка, 2 фотокартки приклейте на анкети, 1 подайте окремо.
5. Підписаний з роботодавцем контракт + 2 копії
Підписаний з роботодавцем контракт або конкретна трудова пропозиція, в оригіналі та з двома копіями, у якому має бути вказано вид та тривалість запланованої діяльності, кількість робочих годин, місце роботи та розмір оплати.
6. Підтвердження кваліфікації + 2 копії
Підтвердження кваліфікації (наприклад дипломи, сертифікати, трудова книжка) в оригіналі з двома копіями та перекладом, а також підтвердження про визнання вашого диплому:
Чи відповідає Ваш іноземний диплом про вищу освіту німецькому та чи визнається Ваш вищий навчальний заклад у Німеччині, Ви можете перевірити у базі даних ANABIN: http://anabin.kmk.org/- роздрукуйте інформацію стосовно Вашого вузу та спеціальності, вказаної у дипломі, та надайте при подачі документів у посольстві. Якщо Ваша спеціальність не відмічена пунктом entspricht (пер. відповідає) та/або вуз не занесений в базу даних в статусі H+, Вам потрібно спочатку подати запит на їх визнання до центрального відомства з питань іноземної освіти в Німеччині (ZAB - Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen). (http://anabin. kmk. org/no_cache/filter/anerkennungs-und- beratungsstellen-in-deutschland.html).
-Відповідність документів про професійну освіту щодо аналогічних німецьких має бути підтверджена компетентним відомством у Німеччині, яке займається визнанням професійної освіти.
7. Дозвіл для здійснення професійної діяльності (якщо стосується) + 2 копії
Якщо дозвіл для здійснення професійної діяльності є необхідним (наприклад медицина, інженерія), то його або гарантію його отримання треба надати найпізніше на отримання візи.
8. Якщо стосується, поліс медичного страхування  + 2 копії
Поліс медичного страхування треба надати у випадку, якщо у    контракті не вказано, що роботодавець бере ці витрати на себе.
9. Пам’ятка з метою працевлаштування – 2 прим.

Додаткові, не зазначені в цій пам’ятці документи, можуть вимагатися в окремих випадках під час опрацювання документів.
§ 55 абзац 2 пункт 1 Закону про перебування в країні передбачає, що іноземний громадянин/ іноземна громадянка може бути висланий/-на за межі Німеччини, якщо він/вона під час процедури отримання візи вказав/-ла неправдиві або недостовірні дані з метою отримання дозволу на перебування у країні.
Заявник/ -ця зобов’язаний/ -на добросовісно вказувати всі відомості.
Навмисно неправдиві або неповні дані можуть призвести до відхилення клопотання про видачу візи або вислання заявника/ -ці за межі Німеччини, якщо віза вже була видана.
Своїм підписом я підтверджую, що отримав/ -ла роз’яснення щодо змісту § 55 абзац 2 пункт 1 Закону про перебування в країні та правових наслідків надання неправдивих або недостовірних даних під час процедури оформлення візи.
Крім того, Вас повідомлено про те, що згідно з положеннями Шенгенської угоди для кожного перебування на території країн Шенгенської угоди необхідно укладати договір медичного страхування. Поліс про медичне страхування необхідно мати при собі та пред’явити на вимогу під час проходження прикордонного контролю.
Перевірте, будь ласка, правильність зазначених у візі даних безпосередньо після її отримання.
Якщо протягом наступних трьох місяців з моменту подачі заяви додаткові документи не будуть надані, то відповідно § 82 Закону про перебування візова заява буде відхилена. Продовження строку опрацювання документів можливе на підставі відповідної заяви.

Будь ласка, зверніть увагу на вказівки до окремих пунктів, особливо на кількість необхідних копій.

Гарною підготовкою документів Ви можете позитивно вплинути а також скоротити процес опрацювання Вашої заяви. Під час опрацювання документів посольство повинно залучати відповідне відомство в Німеччині. Тому процес опрацювання триває зазвичай 8- 10 робочих тижнів, а в окремих випадках ще довше. В зв’язку з цим ми просимо розуміння і не звертатися з запитами про стан справи в перші 8 тижнів опрацювання заяви.
Усі документи посольства (пам’ятки і візові анкети) є безкоштовними. Всю інформацію стосовно візової процедури Ви можете знайти на сайті Посольства.
Хабар або спроба дачі хабара працівнику Посольства матиме штрафні наслідки, і призведе до відмови у відкритті візи.

.

Комментирование запрещено